Bu gün:

Koreya yeməkləri



Koreyalılar səhər yeməyi mədəniyyətinə çox yer vermirlər və əsas yeməklərinə ət və düyü atmırlar. Yapon və Çin mətbəxinin qarışığı olan Koreya mətbəxi immunitet sistemini gücləndirən ədviyyatlarla taclanır. Bol ədviyyatlar yeməklərin dadının sirridir. Bundan əlavə, istifadə edilən ədviyyatlar da insan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Ənənəvi Koreya yeməkləri: 3 möhtəşəm dad

1) Bingsu
Bingsu Koreya mətbəxinin şirin detallarından biridir.
Vafli, xırtıldayan və biskvit kimi dadlı olan bu desert yay istisində istehlak edilir.
Koreyanın dondurma deserti kimi tanınan “Bingsu” məşhur soya sousu ilə hazırlandığından bu ölkədə çox məşhurdur.
Koreyada desert yemək istədiyiniz zaman bir çox restoran sizə binsu təklif edəcək. Xüsusilə, doğranmış meyvələrlə verildikdə dadlı olacaq.

2) Yukhoe
Soya sousu da yeməyə dad qatır. Çiy ətlə hazırlanan Koreya yeməyi olan “Yukhoe” yumurta sarısı əlavə edilən son toxunuşla yerli əhalinin məşhur yeməyinə çevrilir.
Mal əti, soya sousu, küncüt yağı və sarımsaq kimi qidalarla qarışdırılan bu ətli yeməyin kifayət qədər dadlı olduğu bilinir.
Koreyalılar bu yeməyi yeməkdən həzz alırlar. Marinadlanmış souslar sayəsində ətin çiy dadı qətiyyən hiss olunmur.

 3)Kimbap
Koreya yeməkləri kimbapla taclanır. O, qiymətli yemək kimi tanınır. Kimbap qalmağa və ya ziyarətə getdiyiniz zaman gətirilir.
Düyü, düyü sirkəsi, avokado, dəniz yosunu və xərçəng çubuqlarından hazırlanan bu qarışıq incəlik Koreyanın məşhur yeməklərindən sadəcə biridir.
Koreya yeməklərinin verildiyi süfrədə kimbap mütləq yer alır. Yerli ləzzət olduğu üçün yeməklərin onunla başladığı da görünür.

Mənbə: nefisyemektarifleri.com
Tərcümə etdi: Aydan İbrahimli

Paylaş
Şərh əlavə et