1. Enerji mənbəyidir
Balance One Supplements-in baş dietoloqu Trista Bestin fikrincə, ağ düyü tez və asanlıqla həzm olunan enerji mənbəyi təmin edən yüksək karbohidratlı qidadır və xüsusilə, fiziki fəaliyyətlə məşğul olan şəxslər üçün faydalı ola bilər.
2. Ağ düyü özü olmayan taxıl variantıdır
Ağ düyünün sağlam faydası onun tamamilə qlütensiz olmasıdır ki, bu da onu qlüten həssaslığı və ya çölyak xəstəliyi olan insanlar üçün uyğun edir.
4. Yağ və xolesterin azdır
Ağ düyü təbii olaraq yağ və xolesterol baxımından aşağıdır, buna görə də çəkisini idarə etmək və ya ürək sağlamlığını qorumaq istəyən insanlar üçün əlverişli seçimdir.
Ağ düyünün mənfi tərəfləri.
1. Digər taxıllara nisbətən daha az qida maddəsiolur
Digər bütün taxıllarla müqayisədə, ağ düyü daha çox işlənir və kəpəklə pulpa çıxarılır, nəticədə daha az qida maddəsi olur
2. Ağ düyü yüksək glisemik indeksə malikdir.
Ağ düyü yeməyin potensial mənfi tərəfi onun yüksək qlisemik indeksə (GI) malik olmasıdır. Bu o deməkdir ki, qan şəkərinizi aşağı qlisemik indeksi olan qidalardan daha sürətli yüksəltmək şansı var.
3. Lif yoxdur
Yəqin ki, ağ düyü ilə digər düyü növləri arasında ən təəccüblü fərqlərdən biri lif çatışmazlığıdır. Ağ düyünün təmizlənməsi prosesi həzm sisteminin sağlamlığı və toxluğun qorunması üçün vacib olan lif tərkibini aradan qaldırır.
Mənbə: Habertürk
Tərcümə etdi : Səadət Quliyeva