Bu gün:

Evdə dadlı makaron necə hazırlanır?


Gündəlik həyatda sıx iş qrafiki, məktəb, yaxud ev həyatı səbəbindən yemək bişirməyə vaxtımız olmaya bilər. Belə vaxtlarda həm doyurucu, həm də asan bişirilən yemək makarondur.

Mükəmməl Nəticə ilə Makaronu Necə Bişirmək olar? Həm praktik, həm də ləzzətli makaronlara kim yox deyə bilər? 

Süfrələrimizin vazkeçilməz xilaskarı olan makaron bizə qısa zamanda xoş dad təklif etsə də, əslində, kiçik toxunuşlarla daha özlü və daha dadlı makaron hazırlamaq mümkündür. 

Makaron Necə Hazırlanır?

  • Uyğun ölçüdə qazan seçməlisiniz
  • Su qaynadıqdan sonra duz əlavə edin
  • Qaynar suya yağ tökməyin
  • Qazanda yüksək istilikdə bişirin
  • Makaronları sudan keçirməyin

Bol souslu makaron hazırlamaq istəyirsinizsə, makaronunuzu su sərf etmədən sous üçün istifadə edə bilərsiniz. Ancaq makaronunuzu ayrı bir yerdə hazırlamaq istəyirsinizsə, qaynadılmış makaronu süzgəcdən keçirdikdən sonra əlavə suyun altında saxlamaqdan çəkinməlisiniz. Makaron bişdikdən sonra onun üzərində hələ də bir qədər nişasta olur və bu nişasta sayəsində sousla daha asan birləşir. Suda saxlanılan makaron süzüldükdən sonra nişasta itəcək və dadı yumşaq olacaq.

Mənbə: Nefis yemek tarifleri

Tərcümə etdi: Sayad Qoşnalıyeva

Paylaş
Şərh əlavə et