Qəhvəni sərin və quru yerdə saxlayın
Qəhvənin keyfiyyətini qorumaq üçün qəhvəni sərin.Onu quru yerdə saxlamaq vacibdir. Temperatur qəhvənin keyfiyyətinə təsir edə bilər, ona görə də qəhvəni isti və nəmli yerlərdən uzaq tutmaq lazımdır.
Açılmamış qəhvəni öz qabında saxlayın.
Qəhvəni açmazdan əvvəl onu orijinal qablaşdırmada saxlamaq daha yaxşıdır. Bu qablaşdırmalar ümumiyyətlə hava ilə təmasın qarşısını almaq üçün nəzərdə tutulub. Buna görə də, qəhvəni açmadan əvvəl orijinal qablaşdırmada saxlamaq qəhvənin təzə qalmasına kömək edə bilər.
Açılmış qəhvəni şüşə bankada saxlayın.
Qəhvəni açdıqdan sonra qəhvəni hava keçirməyən bankada saxlamaq daha yaxşıdır. Qəhvə hava ilə təmasda olduqda təravətini və qoxusunu itirir.
Qəhvəni çox uzun müddət saxlamayın
Qəhvəni həddindən artıq miqdarda saxlamaq qəhvənin keyfiyyətini pisləşdirə bilər. Qəhvəni nə qədər az saxlasanız, bir o qədər təravətli və dadlı olar.
Qəhvəni günəş işığından uzaq tutun
Qəhvənin birbaşa günəş işığına məruz qalması onun keyfiyyətinə təsir edə bilər. Günəş işığı qəhvənin yağına nüfuz edə, onu şirinləşdirə və ya saxlama müddətini qısalda bilər. Buna görə də qəhvəni günəş işığından uzaq saxlamaq lazımdır.
Qəhvəni dondurmayın
Qəhvəni dondurmaq qəhvəni təzə və dadlı saxlamaq üçün bir yol deyil. Qəhvə hava ilə təmasda olur və dondurucuda saxlandığı müddətdə nəmlənir. Bu, qəhvənin təravətini və aromasını itirməsinə səbəb ola bilər. Həmçinin, dondurulmuş qəhvə dənələrində buz kristalları əmələ gələ bilər ki, bu da qəhvənin dadına təsir edə bilər.
Mənbə: Evim Dergisi
Tərcümə: Lamiyə Cənnətzadə