Bu gün:

Ölüm riskini 30 faiz azaldan üç qida


Uzun ömrün sirri bəşəriyyətin ilk dövrlərindən bəri maraq doğuran mövzular sırasındadır. Bu mövzuda aparılan araşdırmalar və uzunömürlü insanlarla aparılan müsahibələr sağlam qidalanmanın uzunömürlülük üçün nə qədər vacib olduğunu vurğulayır. Araşdırma nəticəsində ölüm riskini 30 faiz azaldan qidalar açıqlanıb.

Kakao

Mütəxəssis izah etdi ki, şokoladdansa çiy olan kakaoya üstünlük vermək lazımdır. "Xam kakaoda DNT-nin bərpasına kömək edən polifenollar, antioksidantlar var" deyir Pemberton. O, həmçinin iltihabı azaltmağa və ürək xəstəlikləri, xərçəng və diabet kimi xəstəliklərdən qorunmağa kömək edə bilən teobromin alkaloidi ilə də zəngindir” deyən mütəxəssis, gündə təxminən 20-30 qram maddənin bu işin öhdəsindən gəlmək üçün kifayət etməsi lazım olduğunu söyləyib. və polifenolların "əhəmiyyətli" təkanını təmin edir.

Yaşıl Çay

Gündəlik çayınızı yaşıl alternativlə əvəz etmək istəmirsinizsə, Pemberton sizi yenidən düşünməyə vadar edə bilər. “Yaşıl çayın tərkibində iltihabı azaldan və DNT-nin təmirinə kömək edən katexinlər adlanan antioksidanlar var. Yaşıl çay, ən güclü katexin növü olan EGCG-ni ehtiva edir və əhvalınızı, yağ itkisini və hətta göz sağlamlığınızı yaxşılaşdıra bilər. Digər çay növləri də bu təsirə malikdir, lakin ən faydalısı yaşıl çaydır.” Mütəxəssisin fikrincə, hətta bir fincan yaşıl çay da fərq yaratmağa başlaya bilər.

Yaşıl Qəhvə

Bu seçim qəribə səslənsə də, yaşıl qəhvə dənələri sadəcə qovrulmamış qəhvə dənələridir. Pemberton deyir: "Qəhvə dənələri təbii olaraq yaşıldır, lakin qovurma onları qəhvəyi rəngə çevirir". "Yaşıl qəhvə dənələri həm xərçəng, həm də iltihab riskinizi azaldan antioksidantlar və digər farmakoloji cəhətdən aktiv birləşmələrlə zəngindir, lakin qovurma bu xüsusiyyətlərin bəzilərini məhv edir."

Ölüm Riskini Azaldır

Xərçəng kimi həyati təhlükəsi olan problemləri aradan qaldırmaqla yanaşı, bu üç qida antioksidan tərkibi sayəsində ömrünüzü uzada bilər. "Journal of Nutrition-da dərc olunan son araşdırma, çox miqdarda polifenol istehlak edən insanların orta dərəcədə polifenol istehlak edənlərlə müqayisədə ölüm nisbətinin 30 faiz aşağı olduğunu göstərdi."

Mənbə: Mynet.com

Tərcümə: Amin Həsənli

Paylaş
Şərh əlavə et