Bu gün:

Bananın faydaları nələrdir?


Banan bütün dünyada ən çox yeyilən və yayılmış bir meyvədir. B vitaminləri, kalium, folat, maqnezium və daha çoxu üçün qida dəyəri də yüksəkdir. Beləliklə, bu meyvənin içərisində yalnız ətli hissədən daha çox şey olduğunu bilsəniz, bəlkə də, bir az təəccüblənəcəksiniz.

Banan qabığı diqqətdən kənarda qalır və qiymətləndirilmir, buna görə də adətən zibil qutusunda olur. Meyvənin bu seqmenti evdə və bağda geniş istifadə olunur. Əksər meyvə və tərəvəzlər yalnız yemək üçün deyil. Çay yarpaqları kimi portağal qabıqları və qəhvə zəmilərinin evdə və xaricində bir çox istifadəsi var. Növbəti dəfə meyvə qalıqlarını zibil qutusuna atmazdan əvvəl banan qabığı üçün bu heyrətamiz istifadəni sınayın.

Unutmayın ki, həmişə istidən və günəş işığından qorunan təzə qabıqlardan istifadə etmək lazımdır. Banan karbohidratlarla zəngindir, buna görə də qabıq qara rəngə çevrildikdə şəkər miqdarı maksimuma çatır.

Bir fincan banan qabığı çayı dəmləmək təsəvvür etdiyinizdən daha sağlamdır. Dəri xəstəlikləri, depressiya, yuxusuzluq və baş ağrılarını götürməyə kömək edir, metabolik funksiyanı və həzm sağlamlığını yaxşılaşdırır. Banan çayı heç sınamısınızmı? 

Deməli,1 litr su isidin. Sonra bananın qabığını soymadan onun uclarını kəsin və qaynar suya əlavə edin.10 dəqiqə qaynar suda bişirin. Süzdükdən sonra bir çimdik darçın əlavə edin və bir stəkan su qədər qəbul edin. Bişmiş bananı atmaq əvəzinə, soyuduqdan sonra əzin darçın və bal əlavə edin. Beləliklə, ləzzətli bir dad əldə edəcəksiniz.

Mənbə: foodworld

Tərcümə etdi: Tərlanə Abdullayeva

Paylaş
Şərh əlavə et