Bu gün:

Sitrus meyvələri


Ən populyar 5 sitrus meyvəsini nəzərdən keçirməzdən əvvəl bu meyvələri inanılmaz dərəcədə qarşısıalınmaz edənin nə olduğunu təqdir edək. Sitrus meyvələri canlı rəngləri, canlandırıcı ətirləri və hissləri dərhal oyandıran zərifliyi ilə məşhurdur. Lakin onlar üçün sadəcə ləzzətli dadından daha çox şey var – sitrus meyvələri bir sıra əsas qida maddələri ilə doludur ki, bu da onları balanslaşdırılmış pəhrizə mütləq əlavə edir.


Portağallar

Ən yaxşı 5 məşhur sitrus meyvəsi sitrusun mübahisəsiz kralı – portağal olmadan tamamlanmaz. İstər şirəli göbək portağalından dadırsınız, istərsə də mandarinin rahatlığından dadırsınız, bu meyvələr heç vaxt şirəli və şirin bir təcrübə təqdim etmir. C vitamini ilə zəngin olan portağal immuniteti gücləndirən xüsusiyyətləri ilə məşhurdur. Təzə sıxılmış portağal şirəsindən tutmuş salatlardakı portağal dilimlərinə qədər portağalların çoxyönlü olması sərhəd tanımır.


Naringilər

Tez-tez mandarin olaraq adlandırılan naringilər cib ölçüsündə mükəmməl ləzzətlərdir. Bu sitrus daşları, qabığı asan dərisi və şirəli, dişləmə ölçülü seqmentləri üçün pərəstiş edir. Portağaldan bir az daha şirin dadı olan naringilər müqavimət göstərmək çətin olan təravətləndirici bir bükülmə təklif edir. Lif, vitamin və minerallarla zəngin olan naringilərlə yolda dadmaq mümkün olan ləzzətli və qidalı qəlyanaltı hazırlanır.


Limonlar

Limonlar kiçik ola bilər, lakin onlar mütləq ləzzətli yumruq yığırlar. Yüksək turşuluğu ilə tanınan limonlar həm kulinariya yeməklərinə, həm də içkilərə ləzzət verir. Bir stəkan su hazırlamaqdan tutmuş dəniz məhsullarının ləzzətini yaxşılaşdırmağa qədər limonlar mətbəx üçün zəruridir. Bundan əlavə, tərkibindəki C vitamini və antioksidan xüsusiyyətləri həzm və dərinin sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir.


Yaşıl limonlar

Bu limonlar canlı yaşıl çalarları ilə sitrus ailəsinə unikal ləzzət profili gətirir. C vitamini və flavonoidlərlə zəngin olan yaşıl limonlar reseptlərinizə zing əlavə etmək üçün təravətləndirici bir yol təqdim edir.


Qreypfrutlar

Qreypfrutlar şirinlik və acılıq arasındakı sərhədi keçərək mürəkkəb bir dad təcrübəsi təqdim edir. Çəhrayı və ağ daxil olmaqla müxtəlif çeşidlərdə mövcud olan bu sitrus meyvələri səhər yeməyinin sevimlisidir. Antioksidantlar və vitaminlərlə zəngin olan qreypfrut çəki idarə etmə və ürək sağlamlığı ilə əlaqələndirilir. Qreypfrutda olan unikal birləşmələr maddələr mübadiləsi və qan şəkərinin tənzimlənməsi üçün də potensial faydalara malik ola bilər.


Mənbə: vinut.com.vn

Tərcümə etdi: Gülnisə Əfkari

Paylaş