Bu gün:

Niyə şokolad günəşdə əriyir?


Şokolad günəşdə əriyir, çünki onun hazırlanmasında istifadə olunan materiallar temperatura çox həssasdır. 

Şokolad hazırlamaq üçün kakao yağı kimi xüsusi yağlardan istifadə olunur.  Bu yağlar otaq temperaturunda bərk qalır, lakin isti yerdə, məsələn, günəşdə yerləşdirildikdə tez əriyə bilir.  Günəş çox güclü istilik mənbəyidir və şokoladdakı yağlar günəşin istiliyi ilə yumşalır və maye olur.

Şokolad, ümumiyyətlə, insan bədən istiliyindən bir qədər aşağı temperaturda əriyir. Ona görə də götürəndə belə əriməyə başlayır. Günəş altında temperatur xeyli yüksək olduğu üçün şokolad tez əriyir və yumşaq olur.

Ona görə də şokoladı sərin yerlərdə saxlamaq vacibdir. Beləliklə, şokoladınızdan hər zaman ləzzətli və möhkəm ləzzət ala bilərsiniz!

Mənbə: bilgebaba.com
Tərcümə etdi: Günay Ələsgərova

Paylaş
Şərh əlavə et