Yay aylarının ən məşhur meyvələrindən olan qarpızın tumları adətən çıxarılır. Son araşdırmalarda qarpız toxumlarının qidalanma aspekti araşdırılmış və qida kimi istifadəsi tövsiyə edilmişdir. Yay aylarında pəhrizinizə hər gün 1 ovuc qarpız toxumu əlavə edə bilərsiniz.
Qarpızın tərkibində B vitamini, kalsium və kalium kimi mineralların olması immunitet sistemini gücləndirməyə xidmət edir. Eyni zamanda qarpız toxumları ürək-damar xəstəlikləri üçün faydalıdır.
Sinir sisteminin sağlam fəaliyyətini dəstəkləyərək yaddaşı gücləndirir.
Tərkibində doymamış yağlar vasitəsi ilə bədənə enerji verir.
Qarpız tumlarından alınan yağ və ya dəmlənən çay saçları möhkəmləndirir.
Mənbə:npistanbul
Tərcümə etdi:Nailə Hadizadə