Bu gün:

Yemək bişirərkən həyat qurtaran məsləhətlər


Yeməyin duzu bitdi, qızartma çox yağlı idi, keks kifayət qədər qabarmadı... Belə hallar hər an başınıza gələ bilər. Paylaşacağımız məsləhətlərlə bu problemləri asanlıqla aradan qaldıra biləcəksiniz.

Yeməyiniz duzludursa...


Bişirərkən bir az duz əlavə etsəniz, narahat olmayın. Daha sonra dadıb duz əlavə edə bilərsiniz. Ancaq şorbalarınız duzlu olarsa, bu sizi tamamilə ruhdan sala bilər. Əslində, evdə kartof varsa, həll yolu çox asandır. Soyulmuş kartofu 5-6 hissəyə bölün və yeməyinizə əlavə edin. Bu şəkildə bişirməyə davam edin. Kartof yeməkdən artıq duzu udacaq. Daha sonra kartofu çıxarıb ayrı-ayrılıqda yeyə bilərsiniz.

Yeməyiniz yağlıdırsa...


Ən azı bir dəfə çoxumuzun başına gəlmişdir. Yeməyə əlavə etdiyiniz yağ həm dad, həm də görünüş baxımından çox iştahaaçan deyil. Ancaq lütfən, yemək və şorba qalıqlarınızda üzən yağlardan məyus olmayın. Həll o qədər asandır ki, təəccüblənəcəksiniz. Bir dilim çörək işini görəcək. Yeməkdən və ya şorbada olan yağı çörək içinə çəkir. Burada problem həll olundu. İndi siz yeməklərinizi rahatlıqla süfrəyə verə bilərsiniz.

Qızartmada çox yağ varsa...


Ən çox qızardılan badımcan, kartof, bibər kimi tərəvəzlər də çox yağ udma qabiliyyətinə malikdir. Tərəvəzlərin udduğu yağ sizi narahat edirsə, çox praktik bir həllimiz var. Boşqaba qoyduğunuz "sehrli" material, kağız dəsmal tərəvəzlərin artıq yağını özünə çəkəcək. İndi az yağlı kartof qızartması dadını itirmədən yeyə bilərsiniz. 

Badımcanın yağı udmamasını istəyirsinizsə...


Badımcanın bir az qaymaqlı dadı var. Badımcanları bişirəndə və ya qızardarkən doğrayıb duzlu suda saxlasanız və sonra sıxsanız, bu acı dad yox olar və badımcan daha az yağ çəkər.

Süd xarab olarsa...


Südü qazana tökün, üzərinə yarım limonun şirəsini sıxıb qaynamağa qoyun. Bir az duz da əlavə edin. Qaynadılmış südü süzün. Səhər yeməyində və ya xəmirdə istifadə edin.

Şorba qatı deyilsə...


Sulu şorbaları sevməyənlərdənsiniz? Şorbanız bişdikdən sonra istədiyiniz konsistensiyada olmadı? Qatı şorbalar üçün həll sadədir. Bir az qaynar su əlavə etmək problemi həll edəcək. Sulu şorbalar üçün həll düşündüyünüzdən daha asandır. 1 xörək qaşığı unu və ya nişastanı yarım çay stəkan soyuq su ilə yaxşıca qarışdırın. Sonra şorbanı daim qarışdıraraq içinə tökün. Bir az qatılaşana qədər bişirin.

Əgər tortunuz qabarmazsa...


Kabusunuz qabarmayan tortlardırmı? Yumşaq tort xəyal edirsiniz? Tort hazırlayarkən bu tövsiyələrə diqqət etsəniz, yumşaq, qabarıq tortunuz olacaq. Ən vacib ipucu odur ki, tort hazırlayarkən istifadə edəcəyiniz bütün inqrediyentlər otaq temperaturunda olsun. Tortun əsas inqrediyentləri yumurta, süd, qatıq və yağ otaq temperaturunda olmalıdır. Qabarıq tort hazırlamaq üçün şəkər tozu və yumurtanı mikserlə çox yaxşı qarışdırmalısınız. Beləliklə, tortunuzun içərisində hava qabarcıqları yaranacaq və tort daha yaxşı qabaracaq. 

Mənbə: Evim için 

Tərcümə etdi: Nuran Əhmədzadə 





Paylaş
Şərh əlavə et