Bu gün:

Zeytun yağı dedikdə ağıla gələn 4 bölgə


Torpağı zəngin olan Türkiyədə ən çox yetişdirilən məhsullardan biri də zeytun və zeytun yağıdır. Türkiyənin zeytun yağı istehsal edən rayonları bu işi tam layiqi ilə yerinə yetirirlər. Çünki zeytun yağı istehsalı, əslində, çox incə bir işdir.

Torpaq, külək və böyüyən meyvə kimi amillərin hər biri zeytun yağına fərqli ətir verir. Ona görə də keyfiyyətli zeytun yağı, əslində, bu meyvənin lazım olduğu qədər zərif şəkildə emal edilməsindən və yaxşı üsullardan istifadə edilməsindən asılıdır.


Zeytunların yetişdiyi bölgədəki coğrafi və məhsuldar fərqlər zeytun yağında aromatik fərqliliklərə səbəb olur. Bu, istifadəçinin zövqünə uyğun olaraq istifadə üstünlüklərini müəyyən edir. Bundan əlavə, müxtəlif ləzzətlərdə zeytun yağının istehsalı yeməklər üçün fərqli alternativlər yaradır. İstifadəçi bu yolla salatlarda istifadə edəcəyi zeytun yağı ilə ətdə istifadə edəcəyi zeytun yağını fərqləndirə bilər. Bu, masalarımızı unikal şəkildə zənginləşdirir.                       


Ayvalıq


Zeytun yağı dedikdə, təbii ki, ilk ağla gələn bölgələrdən biri də Ayvalıqdır. 


Milas


Aydın və Muğla kimi Cənubi Ege bölgələri də zeytun yağı istehsalı ilə məşhurdur.


Akhisar


Manisa-Akhisar bölgəsi, əslində, burada çıxarılan zeytun yağının yaxşı olmadığı iddiaları ilə uzun illərdir məşhurdur.


Gemlik


Süfrəlik zeytun dedikdə ağıla ilk gələn bölgə Gemlik-Bursa bölgəsidir.


Mənbə: Hürriyyet

Tərcümə etdi: Səmayə Qədirova

Paylaş
Şərh əlavə et