Bu gün:

Evdə çili bibərini necə hazırlamaq olar?


Çili bibəri qurudulub xırda doğranmış qırmızı bibərə verilən addır. İstifadə edilən çili bibəri ədviyyat növü kimi də tanınır. Hazır paketlərdə satılan bu yemək şorbalara, əsas yeməklərə və qəlyanaltılara əlavə oluna bilər. Təbii qidalanmaya önəm verənlər üçün bu dəfə çili bibərinin hazırlanma qaydasını sizinlə paylaşacağıq. Hazırladığınız çili bibərlərini bankaya dolduraraq konservləşdirə və istədiyiniz zaman rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz.


Evdə hazırlanmış çili bibəri resepti

Çili bibərini iki yolla hazırlaya bilərsiniz: acı və ya şirin. Əgər ədviyyatlı istəsəniz, acı bəzək üçün istifadə olunan bibərlərdən istifadə edə bilərsiniz. Şirin olmasını istəyirsinizsə, qurudulmuş kapia bibərindən və ya şirin dekorativ bibərdən istifadə edə bilərsiniz. 

Əvvəlcə qurudulmuş bibərlərin saplarını bıçaqla diqqətlə kəsin. 

Sonra yapışmayan tavaya qoyub 1 dəqiqə qoxusu bir az gedənə qədər qovurun.

Qovrulmuş bibərləri blenderə tökün və qabıqlanana qədər hazır olmasını gözləyin. 

Bibərlər qabıqlananda soba nimçəsinə tökün və 200 dərəcə qızdırılmış sobada 5 dəqiqə bişirin.

Tamamilə qurudulmuş bibərləri sobadan çıxarın və otaq temperaturunda soyudun.

Soyuduqdan sonra şüşə bankalara köçürün. 

Hazırladığınız çili bibərlərini nəm olmayan səthə sərin və quru yerdə saxlayın. Bu şəkildə təxminən 6 ay istifadə edə bilərsiniz.

Toz bibər etmək istəyirsinizsə, bibərləri toz halına gələnə qədər blenderdə üyütmək lazımdır.

Mənbə: Lezzet 

Tərcümə etdi: Nuran Əhmədzadə

Paylaş
Şərh əlavə et