Bu gün:

Makaron suyunu dondurmaq olar? Makaron suyundan necə istifadə etməli?


Makaron suda qaynadılır və qaynama prosesinin sonunda ləzzətli və nişastalı su qalır. Makaron qaynadıldıqdan sonra qalan nişastalı suyu şorbaları qatılaşdırmaq və ya dadlı sous yaratmaq üçün onu soyuducuda saxlayın. Dadlı makaron suyunuzu buz qablarına və ya saxlama qablarına bölüb sonra reseptlərinizdə istifadə edə bilərsiniz.


Makaron suyunu necə dondurmaq olar?

Makaron suyunu dondurmağa gəldikdə, iki seçiminiz var. Birinci variant onu olduğu kimi dondurmaq, ikinci variant isə onu az halda dondurmaq. Suyun azaldılması duzu, eləcə də nişastanı konsentrasiya edəcək. İkisi arasında qərar verərkən bunu nəzərə alın. Hər iki halda, qəliblərə tökməzdən əvvəl suyun tamamilə soyumasını gözləyin. Mümkünsə, qabı örtün və düz bir səthdə dondurun.

Hansı dondurucu qabdan istifadə edilməlidir?

Xoşbəxtlikdən, bu üsul üçün lazım olacaq çoxlu böyük buz kubları var. Biz silikon versiyasını seçməyi məsləhət görürük, çünki kubların çıxarılması asan deyil, həm də sinir pozucu bir işdir. 

Dondurulmuş makaron suyunu necə saxlamaq olar?

Dondurulmuş makaron suyunu nimçədə saxlamaq istəyi yarana bilər, amma etməyin. Kublar tamamilə dondurulduqdan sonra onları bağlana bilən qaba qoyun. Bu, dondurucunuzda yer boşaldır və sizə lazım olanı tez bir zamanda əldə etməyə imkan verir. Konteyneri məzmunu və tarixi ilə etiketləyin ki, qarışıq salmayasınız. Dondurulmuş makaron suyu kublarının nə qədər davam edəcəyi ilə maraqlanırsınızsa, onları 6 ay ərzində istifadə etməyi məsləhət görürük.

Beləliklə, bunu sınamağa dəyərmi?

Dondurucuda yeriniz varsa və bir az daha çox makaron suyuna qənaət etmək istəyirsinizsə, bu hiyləni sınayın. Bu, heç bir əlavə iş tələb etmədən souslara və şorbalara dad qatmaq üçün asan bir yol ola bilər.

Mənbə: Lezzet 

Tərcümə etdi: Nuran Əhmədzadə


Paylaş
Şərh əlavə et